Élmény, szórakozás, Belváros = BelFeszt

Ragnar Volarus

Egy baj van csak a Belvárosi Fesztivállal. Hogy gyorsan elszalad az a három nap. Ebben az évben már tizenkettedik alkalommal szervezték meg ezt a fesztivált, de közel sem egy tucatbuliról van szó. Idén sajnos csak pénteken tudtam kimenni, de igyekeztem a lehető legtöbbet kihozni ebből az egyetlen napból, és azt hiszem elmondhatom: totális siker.

Idén jöttem rá arra, miért tud ez a fesztivál ennyire népszerű lenni. Mert tényleg minden korosztályt megszólít, csodálatos környezetben rendezik és a fellépők terén is nagyon jól teljesít. De kezdjük az elején. Mikor kiérkeztem, a Nosztalgia Színpadon éppen Korda György és Balázs Klári lépett fel, ráadásul éppen a Mamma Maria szólt a hangszórókból. Később visszatérve már Kovács Kati állt a mikrofon mögött, többen teli torokból énekelték vele a slágereket, és sokan még táncoltak is. Tudom, egy bizonyos korosztály cikinek és megmosolyogtatónak tartja a meglett korú énekeseket, de az idősebbeknek bizony kellemes pillanatokat szerzett a Korda-Balázs páros és Kovács Kati is. És legyünk őszinték, nem sok fesztivál tartja fontos célcsoportnak az ő rajongótáborukat. Szóval, köszönjük BelFeszt!

A Nagyszínpadon a Szabadság téren pénteken a Lóci játszik, az Elefánt és a Magashegyi Underground voltak a fellépők. Bevallom előbbi kettőnek a munkásságát nem tanulmányoztam mélyrehatóan, de egyet kijelenthetek. Lóciék nagyon jó bulit csináltak, a zenéjük is kedvemre való volt, van benne humor, önirónia, a frontember Csorba Lóci pedig nagyon tudja hogyan kell bánni a közönséggel. Akik bizony szemmel láthatóan kiválóan érezték magukat.

Az Elefánt sem okozott kisebb örömöt a rajongóknak, bár az ő közönségük inkább a húszhoz állt közel korban, és valószínűleg a trágár, szókimondó szövegek is sokat tesznek a sikerért. Emiatt nekem ők kevésbé nyerték el a tetszésemet, de nincs ezzel semmi baj, hiszen mint mondottam, itt minden korosztály megtalálja a számítását. 

Az estét a Magashegyi Underground zárta, nekem pedig ők jelentették a csúcspontot. Bocskor Bíborka hófehér ruhában, mint a tó angyala lengte körbe másfél órán keresztül a színpadot, varázslatos perceket okozva a közönségnek. Akik szintén nem kímélték a torkukat és mikor kellett, akkor megmutatták, hogy legalább annyira ismerik az együttes szövegeit mint az énekesnő. Tényleg beindították a nyarat ezzel a koncerttel.

Szóval tényleg csak szuperlatívuszokban szólhatunk az idei, 12. Belvárosi Fesztiválról is. Egy igazi, barátságos, emberközeli, mindenkinek örömet okozó rendezvény. Elég csak annyit mondani bizonyítékként, hogy a Nagyszínpadon a koncertek között a színész Szabó Simon mondott el sok izgalmas információt, de ha kellett, akkor takarított is, hogy a következő fellépőt tökéletes körülmények várják. De folyamatosan jártak körbe és szedték a szemetet, így mindig kultúrált körülmények között szórakozhatott mindenki.

Tényleg nagyon sajnálom, hogy szombaton és vasárnap nem tudtam megoldani a kilátogatást, mert ahogy várható volt, és be is bizonyosodott, óriási buli volt mindkét napon. Pedig sokáig úgy tűnt, a PASO és az Irie Maffia koncertjén is ott tudok lenni, és a megosztott videók és képek alapján sajnálhatom, hogy ez végül nem jött össze. 

Egy kis ízelítő a PASO koncertjéről:

Sebaj, jövőre is remélhetőleg lesz BelFeszt, nem okoz balszerencsét a 13-as szám, és akkor garantáltan több napra is kimegyek. 

Addig is köszönet érte a Belvárosnak, és mindenkinek aki bármikor csak egy kicsit is hozzátett ennek a pazar rendezvénynek a létrejöttéhez!

https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/53269/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Belvárosi Fesztivál
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?