Több mint harminc galéria a Falk Art Fórumon

Ragnar Volarus

Szombaton ismét Falk Art Fórum a budapesti Falk Miksa utcában, amelynek idei témája: a műtárgyak otthon.

"Nagykorúságunkat végre elérve, az elmúlt évek tapasztalataival gazdagodva, idén minden eddiginél érdekesebb, jobb kedvű fesztivált kívánunk rendezni. Az idei FAF témája: a műtárgyak otthon. Napjaink divatos építészeti és lakberendezési stílusa a végletekig letisztult, s emiatt rideg és személytelen minimalizmus. Ahhoz, hogy lakhelyünk igazi otthonná váljon, antik bútorokkal és tárgyakkal érdemes 'lelket' vinni belé. A régi tárgyaknak ugyanis aurája, története van. Hogyan és milyen stílust lehet beilleszteni ezekbe a lakásbelsőkbe?"

- tették fel a kérdést a FAF szervezői.

A kérdésre kívánnak a mostani fesztiválon választ adni. Azért alakítanak ki a galériák a látogatók számára különféle enteriőröket, hogy érzékeltessék a különféle stílusok egymás mellett élését, valamint azt, hogy mennyire más minőségi anyagból készült bútorokkal és míves műtárgyakkal berendezni a lakásukat. Ráadásul nem csillagászati, hanem megfizethető áron. Művészeti műfajokat, korstílusokat megidéző izgalmas pop up terekkel jelentkeznek a Falk Miksa utcai galériákban a KREA Kortárs Művészeti Iskola enteriőrtervező hallgatói is.

Ehhez a témához kapcsolódik majd egy kerekasztal beszélgetés két „bútorszakértővel”: Vadas József művészettörténésszel és Csörge Csabával, a Darius Antikvitás tulajdonosával. A régi bútorok és tárgyak mellett az antik szőnyegek is öltöztetik a lakást – nemcsak a földön, hanem a falon is. Szakértő vendégünk, dr. Pásztor Emese művészettörténész tart előadást az értékes és szép szőnyegekről. Más világot, eltérő hangulatot visz a lakásba a kilim, a kézzel szőtt nomád szőnyeg. Látványos kiegészítője lehet bármilyen stílusú otthonnak.

Akit a Falk Miksa utca érdekes házai érdekelnek, egy erről szóló sétán vehet részt. Az utca galériáit egy másik sétán ismerhetik meg Schneller János művészettörténész segítségével.

Az idén 25 éves Wladis Galéria most is különleges kamara-kiállítást rendez: Bestiárium címmel létező és kitalált, sokszor emberi vonásokkal és tulajdonságokkal felruházott állatfigurákat mutat be.

Két galéria is fotókiállítással jelentkezik. A Missionart Galéria tárlata a hiperrealista festményeiről és pop art grafikáiról ismert Kocsis Imre életművének eddig alig látott fotóanyagából válogat, az Európa Galéria pedig Szubjektív dokumentumok címmel a Lex Mónika-Lex Mihály művészházaspár hasonló helyszíneken, ám különböző megközelítésben készült képeit állítja ki.

A Moró Antik a kimonónak szenteli idei kiállítását, Hári Anikó ékszergalériájában pedig egzotikus Srí Lanka-i ékszerekkel találkozhatnak a betérők.

A Nautilus Antikvitásban Az erdélyi szászoktól az art decóig címmel a Trianon előtti Magyarország területéről összegyűjtött ötvöstárgyak, a Magyar Kerámia Galériában pedig a magyar art deco kerámiák mellett a későbbi évek retro kerámiatárgyai is megtekinthetők lesznek.

Virág Judit és Kieselbach Tamás árverési anyagukat mutatják be a FAF-on; aukciós kiállításán Virág Judit tárlatvezetést is tart.

Az egykori Magyar-Francia Galéria megújult, s új helyen Bodó Galéria és Aukciósházként működik tovább. A közeli anyák napjára az anya-gyermek kapcsolatot ábrázoló válogatással készült. Erre az alkalomra készülve a Haas Galéria A REMEKMŰVEK – REMEK MŰVEK sorozatában Ráfael Győző Viktor: Anya gyermekkel című festményét mutatja be. A galériában Groteszk klasszikusok címmel nyílik rendhagyó kiállítás Szűcs Édua festmény-paródiáiból.

A FAF részletes programját a http://www.falkart.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

Címkék: Belváros, Falk Art
https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/52075/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Falk Art
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?