Hatodszor is Nagy Futam a Belvárosban

Ragnar Volarus

Hatodik alkalommal rendezik meg május 1-én a Nagy Futamot, amelynek során Budapest belvárosában tartanak bemutatót az autó- és motorsport hazai és külföldi kiválóságai.

Fotó: MTI

A program valójában már hétfőn elkezdődik, április utolsó napján ugyanis 10 órától egészen 20 óráig a kilátogatók bejárhatják a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilikánál kialakított paddockot, ahol a versenygépeket állítják ki a szervezők.

A hatodik nagy futam csaknem hat órás műsorkínálattal várja az autósport szerelmeseit, ahol természetesen a Red Bull Racing pilótájának bemutatói jelentik majd a fő attrakciót – a holland az istálló 2012-es, RB8-as modelljével támadja majd meg az aszfaltot. Erre kedden 10 órától 12.55-ig a motorsport show-n kerül sor, amelynek keretében Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótája tart bemutatót a belvárosban, aztán a német túraautó-bajnokság (DTM) címvédője, René Rast, valamint a korábbi F1-es versenyző, Timo Glock tesz meg néhány kört a DTM-es versenygépekkel. Magyarország eddigi egyetlen Forma-1-es versenyzője, Baumgartner Zsolt egy Formula Renault-val megy végig az Erzsébet tér-Károly körút-Astoria-Ferenciek tere útvonalon. A Hungaroring Classic szervezésében oldtimer-bemutatóra is sor kerül, Baumgartner Zsolt, Roy Nissany, a M1RA és a Zengő Motorsport pilótái pedig Formula Renault 3.5-ös, NASCAR- és WTCR-autókat vezetnek majd végig az Erzsében tér-Deák Ferenc tér-Astoria-Ferenciek tere között kialakított útvonalon.

Bemutatót tartanak ralisok, terepralisok, autókrosszosok, ralikrosszosok és gyorsasági kamionversenyzők is.

A program 14 órától légi bemutatóval folytatódik, először Besenyei Péter műrepülő-világbajnok főszereplésével. Ezután vadászrepülőgépek, utasszállítók és helikopterek is láthatóak lesznek az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti Duna-szakasz felett, 15.35-től pedig Illés Tamás műrepülő világ- és Európa-bajnok bemutatójával zárul az idei Nagy Futam, amelyre ingyenesen látogathatnak ki a nézők.

Címkék: Belváros, Nagy Futam
https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/51948/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Nagy Futam
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?