Paralimpikonokat ünnepeltek a Belvárosban

Ragnar Volarus

Különleges nap volt - és mostantól minden évben az lesz - február 22., hiszen 2018-tól ezen a napon ünnepeljük a Magyar Parasport Napját.

Belvárosban is megadták a módját, és a tavalyi esztendőben átadott Paralimpikonok Falánál megemlékezést tartottak, ahol sportolók, és Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester mellett Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is jelen volt, hogy méltóképpen ünnepeljék az első Magyar Parasport Napját.

Az egész napot színes programok jellemezték országszerte, és az eseménysorozat zárásaként a Várkert Bazárban gálavacsorát is tartottak a Magyar Paralimpiai Bizottság megalapításának huszadik évfordulója alkalmából. Az eseményen Balog Zoltán kiemelte: a magyar parasportolók 1976 óta 144 érmet nyertek a paralimpiákon, és sikereikkel példát mutattak a fogyatékkal élő embereknek.

Az est folyamán a Magyar Paralimpiai Bizottság Halassy Olivér díját vehette át Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok vívó, Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok úszó, valamint Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszó.

Persze emellett mostantól szintén ezen a napon ünnepelhetjük a téli olimpiák történetében az első magyar aranyérmet is, hiszen a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű rövidpályás gyorskorcsolya váltó 5000 méteren mindenkit maga mögé utasított.

Címkék: Belváros, Sport
https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/49265/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Sport
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?