Gasztrovíkend a Hold utcában

Ragnar Volarus

A farsang utolsó hétvégéjén (február 9-11.) ismét megtelt a Hold Utcai Vásárcsarnok ételekkel, italokkal és pezsgő hangulattal! Merthogy imádott Belvárosunk Önkormányzata mindent megtesz azért, hogy a Piac nem csupán egy a bevásárláshoz - amúgy minőségi - segítséget nyújtó helyszín legyen, hanem közösségi és gasztronómiai élményekkel ajándékozza meg az itt lakókat és az ide látogatókat. Ennek következő lépése a Gasztrovíkend után a nőnapi rendezvény lesz a Hold Utcai Vásárcsarnokban, a tervek szerint az alábbi fellépőkkel: Oláh Gergő, Keresztes Ildikó, Budapest Bár.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a Gasztrovíkend illatait és ízeit még mindig itt érezhetjük a orrunkban és a szánkban. Idén a régiós ízek mellett már helyet kapott a világkonyha is, belekóstolhattunk a pezsgő(s) esti bárhangulatba, és zene is színezte az idei programot. 

Három éve hagyományteremtő céllal indult a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztro-eseménye. A három napos, ingyenesen látogatható program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a Hold Utcai Vásárcsarnok jól megszokott és méltán kedvelt éttermei és termelői várják a vendégeket, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra.

 

Az idei esztendőben a régiós vendégéttermek helyett a világkonyhákra helyezték inkább a hangsúlyt a szervezők. Így olyan ételeket kóstolhattak a rendezvény vendégei, amiket a világ bármelyik híres piacán is szívesen fogyasztanak. Volt a sushitól a baokon át a mezzékig és BBQ szendvicsekig minden mi szem-szájnak ingere. Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várták a látogatókat, s a kóstolgatás már a bejárat előtt elkezdődhet.

Persze a piaci helyek is izgalmas ínyencségekkel készültek az eseményre, s az ételek mellett pop up pezsgőbár, borbár, söröző és természetesen pálinkabár várta a különlegességekre áhítozó látogatókat. Persze ha valaki autóval érkezett, és az alkohol így érthetően tilos volt észére, az termelői házi szörpökkel és gyümölcslevekkel olthatta szomját és kényeztethette ízlelőbimbóit. 

 

Természetesen nem csak a szemünk és a szánk - valamint a gyomrunk - lakhatott jól ezen a Gasztrovíkenden, hanem a fül is kapott némi kényeztetést, hiszen a rezidens DJ Ernő Piaf zenével szórakoztatta a megjelenteket, pénteken este Siklósi Viki és Tóth Dávid duója játszott, míg a szombat esti órákat Kullai Timi varázsolta szebbé zongorával és énekkel igazi bárhangulatot teremtve a Hold utcában.

https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/48859/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Család,Fesztivál,Gasztrovíkend,Hold Utcai Vásárcsarnok,Kultúra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?