Újra egy lépéssel közelebb a nagy álomhoz

Ragnar Volarus

Igazán jól indul az esztendő. Mármint a jó hírek tekintetében. Az csak apróság, hogy a Belvárosi Sportközpont munkálatai már megkezdődtek a Vadász utca 30. szám alatt, de a Kormány 2018. és 2019. évben 1,5-1,5 milliárddal támogatja a megvalósítást.
Erről már kormányhatározat is született, ami egy újabb bizonyíték arra, hogy a Belváros vezetése jó úton halad, hiszen ezzel visszajelzést kapott a Kormánytól, amely egyetért a Sportközpont beruházási programjával.

Az esetleges további költségeket pedig az önkormányzat felelős gazdálkodásának köszönhetően tudja majd biztosítani. Így most már csak türelem kell, míg a Belvárosban elkészül az egyik legmodernebb, mindent igényt kielégítő sportkomplexum. Ahol akár az úszás, a kosárlabda, a testépítés, a fitnesz, a jóga, az aerobic, a tánc, vagy az extrém sportok szerelmesei is megtalálhatják majd a számításaikat, de még a wellnessre is lehetőség adódik szaunával, sókamrával, jakuzzival és termálmedencével.

A Belvárosi Sportközpont azonban kialakításának köszönhetően rendezvényeknek is helyet biztosíthat. Az utcaszinten két rendezvényteremmel alkalmas lesz kisebb koncertek, kiállítások, irodalmi események mellett szalagavató bál, nyugdíjas találkozó és akár esküvő rendezésére is. Az épületnek nyitott belső udvara lesz, ahonnan egy lépcsővel a tetőteraszra is fel lehet jutni, gyönyörködni a panorámába, élvezni a belvárosi tetők barátságos hangulatát egy frissítő elfogyasztása mellett. Az utcafronton pedig ott lesz kettős homlokzatnak köszönhetően a fényudvar, amely az alsóbb szintekre is természetes fényt juttat.

A Belvárosi Sportközpont elkészültéig sem kell persze sport nélkül töltenie mindennapjait az itt lakóknak, hiszen az Olimpia park futball- és kosárlabdapályával, a Honvéd park ezek mellett asztalitenisz lehetőséggel és fitnesz eszközökkel, továbbá a Szerb utcai park is korszerű fitnesz eszközökkel várja a szabadtéren játszani, sportolni vágyókat.

A legfontosabb kérdés. Mikorra készül el? 2019-re tervezik az átadást. Tehát ha minden jól megy, akkor jövőre minden korosztály élvezheti majd a sportközpont szolgáltatásait, a belvárosi gyerekek itt tanulhatnak majd úszni, de egészen a nyugdíjasokig mindenkinek adott lesz a sportolás lehetősége. 

https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/47464/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Belvárosi Sportközpont,Sport
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?