Budapestért Díj az Aranytíznek és a Széphárom Közösségi Térnek

Ragnar Volarus

Több mint negyven díjat adott át Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a főváros egyesítésének 144. évfordulója alkalmából az Új Városháza dísztermében. Örömteli, hogy a Belváros idén sem maradt elismerés nélkül.

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján, az idén hatan vehették át a Budapest életében jelentős szerepet betöltő, a városnak dicsőséget szerző teljesítmények elismerését jelentő Pro Urbe Budapest Díjat.
Az elismerést Béres Ilona, a Nemzet Művésze, Kossuth-, Jászai Mari- és Príma díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja; Pusztainé Zsidi Paula régész, főmuzeológus; Hajnal György protonotárius kanonok, a Regnum Marianum Plébánia nyugalmazott plébánosa; Hatala József rendőr altábornagy, volt országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, miniszteri biztos; Lőrinczy György művészeti menedzser; valamint a magyar Bocuse D'or csapat tagjai: Hamvas Zoltán, Szabó Kevin, Széll Tamás, Szulló Szabina és Vomberg Frigyes vették át.

Ám ami a belvárosiak szívét megdobogtathatja, az csak ezután következett, hiszen a Budapestért Díj huszonegy kitüntetettje közt ott volt az Aranytíz Kultúrház és Széphárom Közösségi Tér, amely a kultúra és a művelődés területén végzett, Budapest egészét érintő, sokszínű, szerteágazó és magas színvonalú, minden generáció érdeklődését kiszolgáló értékközvetítő tevékenységének elismeréseként részesült az elismerésben. A díjat Balogh Erika Jászai Mari-díjas színésznő, az Aranytíz Kft. ügyvezetője vette át.

Címkék: Aranytíz, Belváros
https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/45375/pics/lead_800x600.jpg
Aranytíz,Belváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?