Autómentes Nap a Belvárosban

Ragnar Volarus

A rengeteg autó egyre több helyen okoz komoly problémákat. Sajnos ez a Belvárosra is igaz, de erre próbálja felhívni a figyelmet az Autómentes Nap. Ezért mi sem természetesebb, hogy Belváros-Lipótváros Önkormányzata ebben az évben is csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Európai Mobilitás Hete rendezvénysorozathoz.

A rendezvénysorozat egyik kiemelkedő programja az Autómentes Nap, melyet 2017. szeptember 28-án, csütörtökön rendeztek az Egyetem téren. Mivel mi felnőttek már rég "el vagyunk rontva", ezért ha változást szeretnénk elérni ezen a téren, akkor itt is a gyerekeken át vezet az út. Ezért az önkormányzat immár hagyományosan felkérte a kerületi általános iskolák V. osztályos diákjait, hogy az eddigi évekhez hasonlóan vegyenek részt az ebből az alkalomból szervezett rendezvényen, ahol sportvetélkedőn és rajzversenyen mérhették össze tehetségüket és tudásukat.

 

A rajzversenyen minden V. osztályt 6 diák képviselt egy nyilvános, iskolák közti rajzversenyen, amit a helyszínen tartottak. A verseny témája: „Közös út, közös jövő”

Az Autómentes Napra kilátogató iskolások persze nem csupán a rajzversenyen múlathatták az időt, hanem különböző ügyességi játékokat, sorversenyeket szerveztek, ezzel is hangsúlyozva, hogy az egészséges életmódot minél fiatalabb korban kell elkezdeni, és a sport által ez megvalósítható.

A legnagyobb sikert mégis a trükkös bringák okozták, amelyek őszinte mosolyt és derültséget hoztak ebbe a varázslatos Belvárosi délelőttbe.

https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/43007/pics/lead_800x600.jpg
Autómentes nap,Belváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?