Ingyenes sportolási lehetőségek a Belvárosban

Ragnar Volarus

Sokan úgy tartják, hogy sportolni szabad levegőn a legjobb! Legyen az valamilyen labdajáték, kerékpározás, futás, bicikli, az igazi életérzés a természetben űzni ezeket a sportokat, és nem egy zárt, levegőtlen térben.

Persze erről mindenki másképp vélekedik, de nem tisztünk eldönteni ezt a vitát. A Belváros viszont mindkét csoportnak igyekszik kedvezni. Nem rég adtunk hírt a Belvárosi Sportközpontról, amely a jövőben nyújt majd nagy segítséget a sportolni vágyóknak.

De ha valaki ingyen szeretne a szabad levegőn erősíteni, edzeni egyet, annak is van alternatíva. Nem is egy! A Honvéd téren már egy éve átadtak egy hasonló létesítményt.

Tavaly ősszel pedig egy újabbat, és a Szerb utca 11-es szám alatti vékonyka foghíjtelek erre tökéletesen alkalmas, hiszen itt is street workout pályát létesített az Önkormányzat. A körbekerített fitnesz - és pihenőpark megépítésénél a korszerű műszaki megoldások nem zárták ki a zöldfelület növelését sem, új fákkal és évelő ágy kialakításával.

A felállított 5 db kültéri fitnesz eszközök a svéd HAGS gyár termékei, amelyek magas minőségű alapanyagokból, a legkorszerűbb gyártási technológiával készülnek, természetesen időjárásálló kivitelben. Haspad, ellipszis tréner és többfunkciós eszközök is helyet kaptak a telken. A kombinált és az egyszerűbb, egy személyes fitnesz gépek a kiskamasz korosztálytól egészen az idősekig mindenkinek javasoltak, akik szeretnek a szabadban mozogni. Az eszközöket saját teherbírásuknak megfelelően, egyéni tempóban tudják használni, alkalmazkodva erőnléti állapotukhoz.

A megépített öntött gumiburkolat látványos, ugyanakkor a jelenlegi legkorszerűbb, és legbiztonságosabb kültéri ütéscsillapító burkolat, amely megfelel a műszaki előírásoknak, mindemellett strapabíró és környezetvédelmi szempontból is előnyös. Ha valaki nem kívánja használni a gépeket, csak úgy hasazni vagy jógázni, nyújtani is simán le lehet tenni egy törölközőt.

A pihenőparkot ráadásként stabilizált gyöngykavics burkolaton lehet megközelíteni, melyen 6 db pad szolgálja ki a pihenni vágyókat.

Nem elhanyagolható módon 140 m2-rel bővült a zöldterület, amelyen 4 db madárberkenye fa került elültetésre, 50 m2-en babérmeggy, színes évelő virágok és díszfüvek pompáznak. 

A “fitnesz- és pihenőpark“-nak hívott Szerb utcai pálya már reggel 7:00-től várja a környék sportolni vágyóit, akik egészen este 21 óráig gyűrhetik a gépeket. 

https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/40759/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Sport,Street workout
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?