A Belváros is lehet zöld, és egyre inkább az is

Ragnar Volarus

Merthogy a mai napon a befejeződött a Hercegprímás út felújítása. Persze csak szimplán ettől még nem lesz zöldebb a Belváros. Azonban az önkormányzatnak szívügye, hogy nem csupán visszapótolja a kerület faállományát, hanem növelje is azt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az elmúlt 10 évben több mint 230 fát telepítettek a kerület különböző részein, leginkább az egyes közterület fejlesztési projektek kapcsán. 

A kerület vezetésének kifejezett szándéka a Belváros „zöldítése”, aminek köszönhetően mostantól kilenc darab Mecseki Gömbkőris is szépíti lombkoronájával a Hercegprímás utat. Amelynek Bank- és Arany János utca közötti szakasza vadonatúj járda- és aszfaltburkolatot is kapott, valamint a közvilágítás is jelentős változáson esett át. A Hercegprímás egy másik szakaszát már korábban felújította a kerület vezetése, most pedig végre az újabb rész rekonstrukciójával már tökéletesen egységes az utcakép! Csak csendben jegyezzük meg, hogy a munkálatok a tervezettnél korábban értek véget, így idő előtt sétálgathatunk egy jót.

Mivel a buszközlekedés is helyreáll a környéken, az útpálya aszfaltburkolatot kapott, hogy jobban bírja a terhelést. Ezzel végre újra járhat a 15-ös és a 115-ös busz, valamint az autósok is újra közlekedhetnek a Hercegprímás úton.

Aki aggódik, hogy két ütemben készült el és emiatt nem egységes a két szakasz, az megnyugodhat, merthogy a munkálatok során nemcsak a Szabadság tér arculatát, hanem a Szent István Bazilika előtti téren lévő kettős kereszt szimbolikáját is figyelembe vették. Higgyék el, tökéletes lett. Győződjenek meg róla saját szemükkel. Sétáljanak el arra.

https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/40095/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Gömbkőris
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?