Két keréken a Belvárosban

Ragnar Volarus

Sokan panaszkodnak a parkolóhelyzetre a Belvárosban. Ezen is folyamatosan dolgozik a kerület vezetése (hamarosan vissza is térünk erre a témára), ám szerencsére itt a jó idő, és adja magát egy másik közlekedési alternatíva, a kerékpár.

Egyrészt a kétkerekű eszköz határozottan csökkenti a gépjárműforgalmat, és sokkal gyorsabban és egyszerűbben eljuthatunk úticélunkhoz. Másrészt a parkolással sem kell bíbelődni, merthogy a Belvárosban található jónéhány köztéri kerékpár tároló. Harmadrészt a levegő tisztasága szempontjából is jóval kedvezőbb a helyzet, amennyiben a kerékpárt használjuk a gépkocsi helyett.

A tárolók közül is kiemelkednek az Alkotmány és az Akadémia utcában, a Szervita téren, illetve a BLESZ előtt, a Hercegprímás utcában, valamint az Október 6-a utcában és a Kecskeméti és a Magyar utca sarkán lévő tárolók, mert ezeknél pumpa is van telepítve.

Apropó pumpák! Néhány hete mindenki örömujjongásban tört ki, mikor a Fővárosi Önkormányzat bejelentette, hogy köztéri pumpákkal segíti a kerékpárosokat. Csak csendben megsúgjuk: a Belvárosban már korábban is volt ilyen, így az ötletgazda az V. kerület.

Emellett az önkormányzat a tavalyi évben mintegy másfél millió forinttal támogatott társasházakat pályázat útján, így a Balaton, a Bécsi, a Királyi Pál, illetve a Nádor utcában is létesülhettek közösségi kerékpártárolók.

Ezen túl a kerületi rendőrség ingyenes kerékpáros regisztrációt végez, mely egy jó védekezési forma az esetleges lopások ellen.

Száz szónak is egy a vége! Aki eddig gondolkodott, hogy érdemes –e kerékpárral közlekedni a Belvárosban, az megkapta a választ. Akinek ez eddig eszébe sem jutott, annak pedig ideje elkezdeni megfontolni ezt a lehetőséget. 

https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/39819/pics/lead_800x600.jpeg
Belváros,Kerékpár,Közlekedés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?