Ha Belváros, akkor művészet (is)

Ragnar Volarus

A hétvégén nem csupán a Belvárosi Fesztivál gazdag programkínálata csábítja a kikapcsolódni vágyókat. Aki a művészet iránt érdeklődik, szintén célba veheti a belvárost. Merthogy van Budapest szívében, Lipótvárosban egy hangulatos, fákkal szegélyezett utca, a Falk Miksa utca, amely a legigényesebb galériáknak, műtárgykereskedéseknek, aukciós házaknak ad otthon, számuk megközelíti az ötvenet. 2006 tavaszán született meg az ötlet, hogy a Falk Miksa utca is nyisson a nagyközönség felé: így jött létre a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivál.

És 2017-ben ismét a művészeteké lesz a Falk Miksa utca. Idén 17. alkalommal várják az érdeklődőket a késő estig nyitva tartó galériák gazdag és változatos, ingyenes programjaikkal május 27-én, szombaton.

Olyan nap ez, amikor beléphetünk bárhová, és szóba elegyedhetünk bárkivel. Megnyílnak a galériák, bepillanthatunk a "kulisszák mögé", az utcán zene szól, és még a pihenőpadok is műalkotások. Számos galéria készül kiállítással erre a napra, lesznek művészettörténeti előadások, beszélgetések, séták, befektetési tanácsadás, komoly- és könnyűzenei koncertek, kvízjáték a gyerekeknek. Stílusok és korok, generációk és művészeti ágak találkoznak a Falk Art Fórumon. De ez az utca egész évben a főváros igazi, eleven kulturális központja, kiállítások, aukciók és művészeti társasági események helyszíne.

Stílusok és korok, generációk és művészeti ágak találkoznak a Falk Art Fórumon. Családdal, baráti társasággal vagy akár egyedül érdemes szombaton délután a Falk Miksa utcába látogatni, és és a fesztivál ingyenes programjairól színesen mesélő Falk Art Kurírral a kézben kincskeresésre indulni.

https://stukko.blogstar.hu/./pages/stukko/contents/blog/38777/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Falk Art,Fesztivál
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?