Pihenjünk (vagy sportoljunk) a Belvárosban - Olimpia park

2017.08.12.

A 2-es villamos sínpárja mellett húzódó Olimpia park egy többfunkciós, nyitott közösségi tér, amely többek közt Magyarország sportbajnokai előtt tiszteleg. Ezt a zöldesített közösségi teret 2014-es felújítása során olyan rekreációs elemekkel turbózták fel, mint a kosár- vagy focipálya, de egy játszótér is helyet kapott benne csúszdákkal, különböző méretű és nehézségű mászókákkal. Ám a park nem csak sportrajongóknak kínál kikapcsolódási lehetőséget. Az olimpiai ötkarika „árnyékában” egy rögtönzött ebédet is csaphatunk, hiszen  piknikezni, pihenni is lehet. A park része még egy kutyafuttató, valamint az Olimpiai játékok tiszteletére épült emlékmű, amiről egyébként a nevét is kapta.

Címkék: Belváros, Park, Sport

Ingyenes sportolási lehetőségek a Belvárosban

2017.07.30.

Sokan úgy tartják, hogy sportolni szabad levegőn a legjobb! Legyen az valamilyen labdajáték, kerékpározás, futás, bicikli, az igazi életérzés a természetben űzni ezeket a sportokat, és nem egy zárt, levegőtlen térben.

Sportközpont a Belvárosban extrákkal

2017.05.13.

A Belvárosról már tudjuk, hogy szép. Nem is kicsit. Ha kikapcsolódni szeretnénk, arra is találunk lehetőségeket, az oktatás is kiemelkedő. Persze ez a kerület sem tökéletes, vannak hiányosságok. Sportolni nem nagyon lehet, elég szegény a kínálat. Szerencsére ezt nem csak mi tudjuk és gondoljuk így. 

Merthogy pénteken egy sajtótájékoztatón Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester bejelentette, sportközpont épül a Belvárosban. Nem is akármilyen! Úszni szeretnél? Nem probléma, lesz rá lehetőség. Kosárlabdázni támadt kedved? Nem akadály. Testépítés, fitnesz? Viccelsz, enélkül neki se fognak egy ilyen építkezésnek. Wellness? Naná! Jóga, aerobic, táncoktatás? Több teremben. Extrém sport? Ha a falmászás megfelel, akkor az is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?